CATEGORII

Instructiuni de aplicare fototapet hartie blueback

 

Recomandam ca aplicarea fototapetului sa fie facuta de 2 persoane pentru a fi mai usor de montat. Este important sa compuneti imaginea la sol, inainte sa aplicati adezivul pe spatele lui, ca sa verificati daca modelul are continuitate pe toate fasiile componente.

Pregatirea peretelui

Suprafata pe care se va aplica fototapetul trebuie sa fie neteda, uscata, fara praf, grasimi, vopsele pe baza de ulei, sau alte aplicatii, fara inegalitati sau fisuri. Trebuie inlaturata orice urma veche de vopsea care se cojeste, de adeziv, resturi de la alt tapet anterior, etc. Peretele trebuie sa fie curat si dat in prealabil cu lavabil de interior. Nu se aplica fototapetul pe suprafete cu lavabil impermeabil, suprafete din rigips impermeabil sau alte materiale care nu absorb apa.

Important: Sunt situatii in care peretele este foarte uscat si absoarbe rapid apa din adezivul preparat, fapt pentru care este recomandat sa se dea initial pe perete cu amorsa si apoi cu adezivul preparat conform instructiunilor. Daca, dupa aplicarea adezivului, se constata ca peretele se usuca rapid, mai aplicati inca o data sau de 2 ori dupa caz adeziv pe perete, astfel incat adezivul sa fie umed si sa nu existe zone uscate in momentul in care aplicati fasia de fototapet pe suprafata peretelui (se aplica adeziv si pe spatele fasiei de fototapet).

In caz contrar, peretele va absorbi apa si de pe spatele fasiei de fototapet conducand la strangerea si incretirea hartiei si implicit la deteriorarea fototapetului.

Prepararea adezivului

Adezivul se amesteca cu apa la temperatura camerei, in proportiile specificate pe pachet (verificati instructiunile de pe ambalaj) – tot continutul pachetului in 3.5 l de apa. Turnati treptat praful in apa pentru a evita formarea cocoloaselor si amestecati pana obtineti o pasta omogena si consistenta (se amesteca aprox. 5 min – verificati instructiunile de pe ambalaj). Apoi, cu un trafalet sau o pensula groasa se intinde adezivul pe spatele bucatilor de fototapet, pe toata suprafata, fara a ramane zone neacoperite.

Necesar pentru montaj

Veti avea nevoie de: adezivul preparat, galeata si un bat (pentru amestecare), cutter, trafalet sau pensula groasa pentru aplicarea adezivului, nivela cu bula de aer, fir cu plumb (ca sa te asiguri ca aplici fototapetul drept), creion (pentru marcarea peretelui), carpa moale pentru aplicarea fasiilor de tapet, burete usor umezit pentru inlaturarea surplusului de adeziv.

In cazul in care aveti intrerupatoare sau prize pe perete tineti cont de ele si indepartati-le inainte de a monta fototapetul.

Montarea fototapetului

  1. Trasati cu creionul linii ajutatoare pe perete pentru a va ghida la montarea fasiilor de fototapet
  2. Preparati adezivul conform instructiunilor de mai sus (prepararea adezivului)
  3. Cu un trafalet sau o pensula groasa se intinde adezivul pe perete in zona unde se va lipi prima fasie de fototapet, conform indicatiilor de mai sus (pregatirea peretelui), fara a ramane zone neacoperite
  4. Se aplica adeziv pe spatele primei fasii de fototapet, fara a ramane zone neacoperite
  5. Aplicati fasia exact pe liniile trasate pe perete pentru ghidaj, directia de montaj fiind de sus in jos. Aplicarea primei parti va determina aspectul general al fototapetului, recomandam sa se porneasca cu coltul din stanga-sus.
  6. Cu o carpa moale se fixeaza in pozitia necesara fasia de fototapet si se indeparteaza bulele de aer usor, din centru spre margine, fara a freca cu putere.
  7. Se continua in mod similar pentru urmatoarele fasii de fototapet (se repeta pct. 3-6). Aliniaza fiecare bucata a fototapetului dupa marcajele facute. Partile fototapetului se vor suprapune usor unele peste altele cca 2-3 mm, deoarece prin uscare fototapetul se mai contracta.

Fiti atenti la suprapuneri, grafica trebuie sa se imbine perfect.

  1. Indepartati bulele de aer de la centru spre extremitatile fiecarei piese. Se preseaza pe suprafata foii cu o carpa moale uscata (nu folositi raclete sau alte materiale dure care pot conduce la cutarea fototapetului sau chiar ruperea lui). Verificati prin trecerea mainii peste suprafata aplicata daca au mai ramas bule pentru a le elimina.
  2. Puteti sterge cu buretele usor umezit excesul de adeziv de pe margini.
  3. Daca fototapetul este mai mare decat peretele (pe inaltime) si este nevoie sa-l ajustati (sa taiati din el un surplus), aceasta operatiune este recomandata sa se faca dupa uscarea fototapetului, in partea de jos a acestuia.

Timp de 10-12 ore nu mai umblati la tapet, timp in care adezivul se usuca.

Fototapetul se va usuca complet in cateva zile. Iarna, camera trebuie moderat incalzita pana la uscarea completa a fototapetului. Pe perioada aplicarii fototapetului si pana la uscare, camera trebuie sa fie lipsita de curenti de aer si la o temperatura ambientala de 20 grade.

Important: In cazul in care o sa constatati ca raman mici urme de culoare pe carpa moale sau pe palma la atingere, de pe suprafata printata, nu va faceti griji, intrucat este un surplus de culoare de la imprimare si nu afecteaza grafica. Puteti indeparta acest surplus de culoare cu o carpa moale, fara a freca in mod excesiv fototapetul.

ATENTIE! ESTE INTERZIS SA “FRECATI” CU BURETELE / CARPA/ TRAFALET SUPRAFATA PRINTATA

Pentru realizarea corespunzatoare a montajului va rugam sa respectati instructiunile de mai sus (acestea le veti primi impreuna cu produsul comandat), dar si cele pentru prepararea adezivului – informatii trecute pe ambalajul acestuia.

Montajul nu este acoperit de garantia oferita!

Nu ne asumam responsabilitatea pentru montajul realizat necorespunzator!

Stim ca esti interesat de produsele pe care le-ai adaugat in cos! :)

Oare o reducere de 7% pentru produsele din cosul tau de cumparaturi te va convinge sa finalizezi comanda? Introdu adresa ta de email pentru a salva cosul de cumparaturi si pentru a primi voucherul de reducere din partea noastra!